ERVARINGEN

“Graag nodig ik je uit voor de expositie van het eerste beeld dat mijn vrouw maakte tijdens de beeldhouwworkshop die ze bij jou volgde.”

Die bijzondere zin uit een mailtje dat ik jaren geleden kreeg, maakte indruk.
Veel mensen die bij mij beeldhouwen zijn zo enthousiast dat ze meteen weer boeken voor de volgende workshop.
Of blijven steevast elk jaar terug komen voor een beeldhouwvakantie.
Daar ben ik best trots op.
Bekijk hun werk en lees over hun ervaringen.

Helen Dekker

Beeldhouwen is het aaibaar maken van iets wat keihard is, waarbij het allerbelangrijkste is het zoeken van de spanning in het beeld. Michiel is onvermoeibaar in jou te helpen naar het vinden van je uiterste  grenzen, daarbij is hij technisch en didactisch niet te evenaren. Los van al deze kwaliteiten houdt hij van gezelligheid, lekker eten en een goed glas wijn. Zijn workshops zijn in meerdere opzichten een feestje en een ontsnapping aan het dagelijks leven.

Tamara Bijleveld

De zomerworkshops zijn fantastisch: het oog, de innerlijke mens, mijn geest en mijn zelfvertrouwen wordt geprikkeld. Elke jaar weer een bijzondere ervaring. Daarom zitten zijn workshops al vol voordat ze gepland zijn. En het belangrijkste is: je gaat met een prachtige sculptuur naar huis. Ieder naar eigen kunnen.

Magda van den Berg

Al bijna 12 jaar volg ik met veel plezier de lessen bij Michiel: een teken aan de wand om zo lang bij een leraar te blijven. Mede ook door zijn enthousiasme, feedback, technische ondersteuning, je eigen creativiteit en fantasie de ruimte te laten zorgt hij ervoor dat je met een heel “eigen” beeld naar huis gaat.

Reina van der Wal

Beeldhouwen is voor mij telkens weer een ontdekkingsreis. Een avontuur. Welke steen kies ik? Wil ik gericht iets maken of laat ik me leiden door de steen en zo een verrassend beeld ontstaan? En hoe heerlijk is het dan om daarbij ondersteund te worden door Michiel. Spelenderwijs vormen te leren maken, ideeën te krijgen en technieken te leren. Voor mij is zijn les en mijn lesgenoten ontmoeten iedere week weer een cadeautje!

Frits Keij

Als ondernemer heb ik een druk bestaan. Dan kijk je uit naar een avond ontspannen beeldhouwen in het atelier van Michiel. Inspirerend, leerzaam en gezellig. Hier kun je volledig jezelf zijn en telkens de strijd aangaan met een klomp steen in de transformatie naar kunst.

Sylvia Arends

“Beeldhouwen? Dat kan ik niet” dacht ik altijd. Totdat ik het eens probeerde. En guess what? Een liefhebberij was geboren. Want onder de bezielende leiding van Michiel, weet ik mezelf telkens te verrassen met bijzondere creaties. En dat is zó leuk! Het begint met een blok steen, en in 6 dagen tijd ontstaat een beeld, waarvan ik nooit gedacht had dat het me zou gaan lukken.

Bert Rademaker

Rust, zon, schaduw, ruwe steen, heerlijk ontbijt, buiten een verrukkelijke lunch en een fantastisch 3-gangen diner tijdens zwoele avonden. Een week beeldhouwen op Rastaillou in Frankrijk, levert naast het fraaie weer, de heerlijkste maaltijden en de inspirerende begeleiding van Michiel, ook nog eens een mooie herinnering met een prachtig kunstwerk op!

Frits van Luxemburg

Waar je ook mee bezig bent, een klein schattig vogeltje, een ingewikkeld of een groot abstract beeld: Michiel weet je te ondersteunen en zoekt samen met je een weg. En het lukt altijd. Want Michiel heeft een gave die niet iedereen heeft, en zeker niet iedere beeldhouwer: de gave om kennis en kunde over te brengen met eindeloos geduld en met humor. Onbetaalbaar hoor…. Ik hoop nog lang bij hem te mogen werken.

Mineke Kurpershoek

Een beeld is altijd een persoonlijke uiting. Het geconcentreerd bezig zijn met het vormen van een beeld werkt rustgevend.
Je staat vaak versteld over wat je zelf kunt.

Heb je ook aan een workshop van Michiel meegedaan en wil je je ervaring delen? Dat kan door een e-mail te sturen: